Beskrivning
En annorlunda bok om mat och njutning. Här delar kocken och tv-personligheten, tillika dietisten och recensenten Lisa Förare Winbladh med sig av sina erfarenheter som en sund och slank matälskare. Hon menar att matglädjen i sig resulterar i en friskare och måttligare kosthållning. Konsten är att njuta av varje tugga!
Under hela våren syns Lisa i SVTs MAT Niklas. Dessutom är hon fast medarbetare som matskribent på Svenska Dagbladet.
Jag vill skriva en bok om njutning. En bok som talar om varför de flesta av oss som lever mitt i maten inte har problem att hålla vikten.
När du äter som en matälskare så äter du automatiskt bättre. Du undviker onödiga kolhydrater och minskar på feta mejeriprodukter och det fett som finns i färdiglagad mat. Och du får i dig fantastiska mängder vitaminer, mineraler, antioxidanter, fibrer och alla de där andra nyttigheterna som skyddar mot sjukdomar.
Det här är inte en bok för dig som vill gå ner 25 kilo på en månad med hjälp av grapefrukt och havrekli. Det handlar om att maximera njutningen per kalori och om hur man lever livet lite lättare. Det handlar om ett nytt sätt att förhålla sig till mat, att bli lite kräsnare och att låta maten bli en viktigare del av livet. Det här är en bok för dig som tröttnat på dieter där viss mat är förbjuden eller som innebär att du ska äta saker du inte gillar. Det handlar om att säga ja till maten, inte att säga nej. I den här boken räknas det inte kalorier eller pratas om energiprocent eller points. För det är inte så vi matälskare lever.
Vi matälskare är inte pinnsmala, men nästan inga av oss är feta trots
att vi äter bäst i Sverige. Läs vidare och upptäck alla våra hemligheter.
Smaklig läsning! - Lisa Förare Winbladh
Läs mer