Beskrivning
Matbröd
goda brödrecept från hela världen
Här kommer uppföljaren på storsäljaren Jorden runt på 80 degar. Tidigare journalisten och Gourmet-chefredaktören Annica Triberg är tillbaka med en brödbok som är rakt på sak. Huvuddelen av alla de läckra brödrecepten från föregående bok finns med. Nu är dock formatet och även syftet delvis ett annat denna gång är vi bara ute efter att få dig att ta fram mjöl och kavel!
De mycket uppskattade brödrecepten från Annicas förra brödbok ges här ut i receptboksform. I ny tilltalande layout och med ett format som väl lämpar sig för recepthyllan ovanför bakbordet är jorden runt-resan tillbaka. Denna gång avskalad till en ren uppmaning att få dig att frossa i dinkelmjöl och degbunkar.
Recepten sträcker sig fortfarande över hela världen. Alla har de också den fascinerande bakgrunden att de ursprungligen har en personlig koppling med reseminnen och liknande för författaren. Samtliga bröd har bakats för boken och har också fotograferats
av den erfarne press- och förlagsfotografen Albert Håkansson.
Denna kombination av kunnigt matskrivande, engagerat
brödbakande och vackert foto gör Matbröd till en bok som ska stå i varje välanvänd receptbokssamling.
Det är en bok som tillför recepten, såväl som middagen, det där lilla extra som bara ett riktigt gott matbröd kan göra!
Annica Triberg är journalist och författare. Hon har bl a varit chefredaktör för tidningen Gourmet och har även givit ut ett 25-tal böcker, många med gastronomisk inriktning.
Jag är snudd på uppvuxen i ett restaurangkök i Småland och för mig väcktes intresset för mat och bakning så snart jag släppte vällingflaskan.
Albert Håkansson är fotograf med egen bildbyrå. Han arbetar för tidningar, förlag och inom reklam. Även han har ett 20-tal böcker på sitt samvete, många av dem kokböcker.
"Min mamma drev flera restauranger i Stockholm under min uppväxt, så att jag nu fotograferar mat är kanske inte så konstigt".
Läs mer