av Anette Rosvall och Richard Bengtsson
Förlag | Lava Förlag |
Språk | Svenska |
Bandtyp | Inbunden |
Utgiven | 2018-11-06 |
Upplaga | 1 |
Antal sidor | 140 |
ISBN | 9789188799623 |
Kategori(er) |
Mat & dryck |
Den här boken är fylld till bredden med öl, mat, smaker och dofter. Följ med på fyra fantastiska smakresor med bryggmästare Richard Bengtsson från Mariestads som ciceron. Vi tar oss fram på klassiskt vis med M/S Juno längs Göta Kanal, pysande ångtåg på Inlandsbanan, under fulla segel med Ostindiefararen Götheborg på Västkusten och flyger till sist till Berlin med veteran DC 3-orna Daisy och Princess Amalia. Spännande möten och välsmakande måltider inspirerar till åtta unika ölsorter.
Richard Bengtsson möter under resans gång personer med specialistkunskap som bidrar till ölinspirationen; örtspecialisten Lisen Sundgren, kafferostare, tunnbindare, tobaksodlare, veteodlare, sjökaptener och flygkaptener, och whiskyspecialisten Erik Bräck från Mackmyra, för att nämna några. Kockarna Filip Fastén, Thomas Sjögren, Johan Backéus och Jimmi Eriksson lagar utsökta måltider som matchar de olika ölsorterna. Mat, dryck och sevärdheter avnjuts i lagom tempo med tid för reflektioner kring smakerna.
I boken finns recept på de olika ölsorterna samt stjärnkockarnas egna matrecept. Skapa din egen smakresa med hjälp av dem.
Hittills har vi återanvänt
2
4
9
1
9
4
0
böcker.
Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.
Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.
Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.
Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.