Förlag | Ekerlids |
Språk | Svenska |
Bandtyp | Inbunden |
Utgiven | 2019-10-01 |
Upplaga | 1 |
Antal sidor | 250 |
ISBN | 9789188849373 |
Kategori(er) |
Mat & dryck |
Maten spelar en central roll för både människa och samhälle och är så mycket mer än bara mat; den är identitet, kultur och gemenskap. I den här boken bjuder Tove Lifvendahl in läsaren till ett antal personliga och unika möten som på olika sätt har maten som utgångspunkt. Hon berättar om ett oförglömligt möte, och middag, med Nelson Mandela. Vidare spisar hon sallad med Göran Persson, hummus med Michael Bindefeld, schnitzel med Lena Andersson, torsk med Leif Mannerström och tapas med Maria Borelius. Vad har mat betytt och betyder för dem? Kött eller vegetariskt? Mat som kultur och matkultur
I hennes eget liv har maten en central betydelse. I boken varvas barndoms(mat)minnen med ett axplock ur hennes personliga receptsamling. Tove Lifvendahl tar oss med ut i svampskogen, till bakstugan, skolmatsalen, Indien och till Gotland och berättar vad som inspirerat och inspirerar henne i köket. Förrätter, varmrätter, efterrätter, bröd och småkakor 50 läckra recept bjuder till bords, i både vardag och fest. Vi bjuds på norrländska glödhoppor, fantasifulla tårtor, kubanskt fläsk, och småkakor i mängder med mera med mera
Hittills har vi återanvänt
2
5
0
5
6
8
4
böcker.
Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.
Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.
Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.
Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.