Search

Horisonten finns alltid kvar – Om det bortglömda omdömet

av Jonna Bornemark

Köp begagnad bok

Köp ny bok

Fakta

Förlag Brouwers & Rådström förlag
Språk Svenska
Bandtyp Inbunden
Utgiven 2020-10-15
ISBN 9789189043282
Kategori(er) Filosofi & idéhistoria
Lägg i varukorgen

Används bl a i följande kurser

Beskrivning

Efter det stora genombrottet och försäljningssuccén med Det omätbaras renässans är filosofen Jonna Bornemark äntligen tillbaka igen.  Hennes nya bok, Horisonten finns alltid kvar : om det bortglömda omdömet, handlar bland annat om vårt förhållande till icke-vetande och okända situationer.  Här ställs bland annat den stora frågan om hur vi ska leva med det faktum att vi ännu inte vet allt? Men boken har framförallt ett stort fokus på det vardagsnära och yrkesrelaterade, där omdömet fått stå tillbaka eller hindras. För vad är det som behövs när läkare eller lärare behöver känna av en patient eller skolklass för att kunna hantera dem rätt? Ännu en manual   eller ett välutvecklat omdöme som kan känna och ta in och välja rätt utifrån den unika situationen? Idag har vi skapat en kultur som föraktar och hindrar omdömesutvecklingen. I  boken får vi lära känna dessa hinder, men också omdömets många möjligheter och värde samt hur vi ska främja det. Efter Det omätbaras renässans blev förpappring ett nyord. Efter att ha läst Horisonten finns alltid kvar kommer vi att prata om Den manualiserande klassen, igelkottarna och fronesis, men också ha fått redskap för att hantera dem och kunna utveckla såväl eget som andras omdöme.

Jonna Bornemark, professor i filosofi vid Centrum för praktisk kunskap, Södertörns högskola, är en ofta förekommande gäst i P1, i bland annat Filosofiska rummet och med ett uppskattat Sommar 2017. Efter framgångarna med föreläsningarna om Det omätbaras renässans kallades hon rockstjärnefilosof.

Läs mer

Passa på att köpa kontorsmaterial

,

Hittills har vi återanvänt

 2 

 3 

 4 

 0 

 8 

 0 

 6 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.

Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng