Förlag | Carlsson Bokförlag AB |
Språk | Svenska |
Bandtyp | Inbunden |
Utgiven | 2021-09-21 |
Antal sidor | 160 |
ISBN | 9789189063945 |
Kategori(er) |
Naturvetenskap & teknik ↳ Biologi |
"Matens mångfald bör inte bara avnjutas av dem som redan är 'frälsta' utan även spridas vitt och brett och skänkas som gåva till politiker och tjänstemän." Så skriver en av bokens engagerade företalsförfattare, Björn Hjernquist, ordförande i GutefårAkademin.
Matens mångfald är en handledning och vägvisare in i just matens mångfald och betydelsen av denna mångfald. Här problematiseras och diskuteras, illustreras och undersökes vår inställning till och användning av råvaror. Författaren tar ett helhetsgrepp. Han betonar de många alternativen, nödvändigheten av att hänsyn tas till både tid och rum. Han ser helheten och går igenom betydelsen av biologin, råvarorna, odlingssystemen, beredningen, transporterna osv. "Läs, njut och agera!" avslutar Ragnar sitt förord.
Martin Ragnar är både tekn.dr i kemi och stor humanist med särskilt och väldokumenterat intresse för mat och dryck. Han har skrivit en rad viktiga grundstudier med just mat som huvudtema. Han är också belönad för sitt författarskap inom detta viktiga område.
Hittills har vi återanvänt
2
5
0
6
1
3
2
böcker.
Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.
Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.
Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.
Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.