Förlag | Carlsson Bokförlag AB |
Språk | Svenska |
Bandtyp | Inbunden |
Utgiven | 2021-11-10 |
Antal sidor | 176 |
ISBN | 9789189063990 |
Kategori(er) |
Mat & dryck |
Kalenderns tema Måltiden som konstart bjuder en sedvanlig buffé av läsvärda läckerheter. Från de tre högskolorna med gastronomisk inriktning, nämligen Umeå, Örebro och Kristianstad kommer profilerade bidrag. Att vi börjat "hemestra" visar sig t.o.m. sätta spår i våra lokala matupplevelser.
Skönhetsupplevelser vid matbordet får en betraktelse av Erika Lagerbielke och servettkonstens betydelse beskrivs av Charlotte Birnbaum. Alla tiders grand old man i kokkonsten Björn Halling avporträtteras utförligt av Stephan Rössner och korvens väg in i finrummet beskrivs av Jan Scherman. Representationens betydelse för matkonstens upprätthållande diskuteras engagerat av Magnus Gröntoft, och i förlängningen därav redovisas en genomgång av majestätisk gastronomi under decennier av Stephan Rössner. Charlotte Birnbaum och Christina Möller samtalar med Tommy Myllymäkis om framgångssagan Aira på Biskopsudden, och operachefen Birgitta Svendén berättar om konsten att avnjuta mat på scenen.
Utöver detta axplock medverkar ett flertal andra kända matprofiler från hela riket för att belysa den gastronomiska konstartens betydelse för vårt välbefinnande.
Huvudredaktörer för Kalendern är Charlotte Birnbaum, konsthistoriker och matkonnässör, och professor emeritus Stephan Rössner, expert på frågor om kost, motion, livsstil och hälsa.
Hittills har vi återanvänt
2
3
3
4
9
4
9
böcker.
Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.
Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.
Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.
Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.
Sök efter bokens streckkod/isbn.