Förlag | Carlsson Bokförlag AB |
Språk | Svenska |
Bandtyp | Inbunden |
Utgiven | 2023-10-16 |
Antal sidor | 200 |
ISBN | 9789189065871 |
Kategori(er) |
Historia & arkeologi |
Skönheten bör vara ätbar eller inte alls. Yttrandet är konstnären Salvador Dalís, men kunde också ha varit Charlotte Birnbaums. Hon skriver själv att mat alltid varit hennes främsta intresse och redan som barn älskade hon att bläddra i kokböcker.
I denna livsbejakande berättelse om mat delar hon med sig av sitt omfattande och brokiga vetande. Det handlar om allt från sötsakernas historia till barockens banketter, där servetternas konst nådde sin kulmen. Exceptionella rätter lyfts fram, inte minst pastejens Grand Dame. Här finns till exempel pastahatande futurister och två herrar i London, Gilbert & George, som äter alla sina måltider på restaurang. Charlotte arbetar även med egna bordsskulpturer/konstverk som kan pryda bordet vid storslagna middagar.
På bordet är en storartad gastronomisk resa fylld av referenser och aptitretande fakta. Här möter vi Tore Wretman, Drottning Kristina, Diors viktproblem, Casanova, Lord Byrons diet, Stein och Toklas för att inte tala om alla inälvsrecept liksom Churchills omtalade törst.
Hittills har vi återanvänt
2
5
0
6
3
4
5
böcker.
Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.
Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.
Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.
Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.