Search

Folkrätt - frågor och tillämpningar | 2:a upplagan

av Ulf Linderfalk

Köp begagnad bok

Köp ny bok

Fakta

Förlag Borås Studentbokhandel
Språk Svenska
Bandtyp Häftad
Utgiven 2016-06-30
Upplaga 2
Fler upplagor 2009/1
Antal sidor 224
ISBN 9789198346602
Kategori(er) Juridik
 ↳ Folkrätt
Lägg i varukorgen

Beskrivning

Folkrätt är idag ett ämne inte bara för traditionell utbildning i juridik, utan även för studier i mänskliga rättigheter, internationella relationer, freds- och konfliktkunskap och polis- och militärutbildningar. Denna övningsbok kompletterar de grundböcker som sådana utbildningar typiskt sett använder. Boken innehåller ett stort antal frågor och tillämpningar av varierande art. Tanken är att studenten, genom att arbeta med dessa, tillägnar sig en mer komplex, och kanske också mer varaktig, kunskap om folkrätten än vad en grundbok ensam tillåter.

Boken är organiserad med utgångspunkt i en traditionell indelning av folkrätten i olika ämnesområden: traktaträtt, statsansvar, fredlig lösning av internationella tvister, internationella mänskliga rättigheter, och så vidare. Det finns även ett längre, avslutande kapitel med tillämpningar av mer blandad karaktär.

Ulf Linderfalk är jur. dr och professor i internationell rätt vid Juridiska fakulteten, Lunds universitet. Han har under åren förestått och undervisat på en rad olika kurser i folkrätt, på såväl grundläggande som avancerad nivå.
Läs mer

Passa på att köpa kontorsmaterial

,

Hittills har vi återanvänt

 2 

 3 

 2 

 2 

 4 

 8 

 1 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.

Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng