Search
6 tips på extrajobb som student

Publicerades 2022-12-09

6 tips på extrajobb som student

Att leva på enbart CSN är ju inte alltid så kul (eller särskilt hållbart) som student. Med tidskrävande studier kan det dock vara svårt att hitta ett flexibelt jobb som passar ens livsstil som studerande. Därför har vi tagit fram en lista med sex tips på extrajobb som fungerar riktigt bra att kombinera med studier!

Kåren, föreningen eller nationen

De flesta universiteten och högskolorna har en kår och föreningar eller nationer som söker studenter att fylla en rad olika roller under terminerna. Förutom att engagera sig ideellt finns det även roller som är avlönade. Så om du vill få ut det mesta av studentlivet och samtidigt dryga ut kontot lite, kolla vad det finns för positioner att ta sig an vid ditt lärosäte!

Studentrepresentant på universitetet

Gillar du att komma med input och bana väg för förändring så är vårt tips att jobba som studentrepresentant på ditt universitetet. Då får du möjlighet att förbättra din utbildning och universitetet, få insyn i hur en institution fungerar och skapa dig ett brett nätverk. Som studentrepresentant brukar man få arvode per möte.

Läxhjälp

Som studiecoach kan du använda din kunskap för att hjälpa allt från grundeskoleelever till andra universitetsstudenter med sina studier. Hos exempelvis Allakando får du ett flexibelt jobb där du själv väljer dina ämnen, tider och varifrån du vill arbeta. Läs mer om jobbet som studiecoach hos Allakando.

Lagerarbete

Om du vill ha ett jobb där du inte behöver interagera med andra särskilt mycket kan lagerarbete vara något som skulle passa dig utmärkt! Oavsett om du föredrar att jobba tidiga morgnar eller är en riktig nattuggla brukar det gå att hitta lagerarbete där du kan jobba på tider som passar dig och dina studier.

Barnpassning

Vill du ha ett väldigt roligt, personligt och flexibelt arbete? I så fall kan jobbet som barnvakt passa dig perfekt! Hos exempelvis myNanny får du tillgång till en mängd uppdrag över hela landet och får dessutom utbildning och coachning inför jobbet. Läs mer om jobbet som barnvakt hos myNanny.

Campusbokhandeln

Såklart måste vi även slå ett slag för oss själva! Hos oss på Campusbokhandeln får du garanterat en arbetsplats som förstår vikten av studier och därför är måna om att du ska jobba när det passar dig. Eftersom våra tio butiker alla ligger i nära anslutning till campus så är det dessutom riktigt smidigt att kombinera dina studier med jobb hos oss – det blir sällan några långa resetider för att ta sig till jobbet!

Connecta med oss och prenumerera på vårt nyhetsbrev (scrolla längst ner) för att aldrig missa när vi rekryterar nya medarbetare.

Senaste artiklarna

Hittills har vi återanvänt

 2 

 3 

 2 

 6 

 7 

 4 

 0 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.

Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng