Search
Tips från studenter till dig som ny student

Publicerades 2022-07-15

Tips från studenter till dig som ny student

Här har vi samlat åtta rutinerade studenters bästa tips som du som ny student kommer ha rejäl nytta av när du börjar plugga och leva studentlivet 📚

Du kan också se videos på tipsen på vår Instagram, @campusbokhandeln

Mitt bästa tips till en ny student är att ta pauser. När du har pluggat i kanske 1-2 timmar så tar du en kvarts paus, för då när du får vila hjärnan lite så kommer tiden du lägger på att plugga bli mycket mer effektiv. 

– Emil

Köp kurslitteraturen i god tid och var beredd på att det mesta kommer vara på engelska.

– Nawal

Pröva att plugga på alla möjliga olika ställen, för att hitta det som passar dig bäst. Exempelvis ett café eller ett bibliotek. 

– Jonathan

Prata in boken du behöver lära dig, termer du behöver lära dig, eller saker du behöver memorera i röstmemo och så kan du spela upp det när du gör andra saker och då kan du lära dig samtidigt som du får saker gjort.

– Elin

Vässa din studieteknik. Framförallt handlar det om att du blir mer självständig – du själv planerar din vardag. Vissa veckor är det fyllt med föreläsningar och andra veckor är fritt med föreläsningar, och det gäller bara att ta vara på tiden. Och glöm inte – gå ut på en promenad.

– Marwa

Mitt bästa tips till en ny student är att engagera sig ideellt i en förening. Det ger dig både glädje, det ger dig kunskap, arbetslivserfarenhet och ett värdefullt kontaktnätverk.  

– Marcus

Kolla alltid studentrabatter på Mecenat eller Studentkortet innan du köper nånting. Du kommer garanterat klara dig lite längre på ditt CSN då!

– Isabella

Mitt bästa tips till en ny student är att leta efter kurslitteratur i riktigt god tid innan. 

– Fanny

Senaste artiklarna

Hittills har vi återanvänt

 2 

 1 

 5 

 6 

 0 

 2 

 0 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.

Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng