Search

Varje bok gör skillnad för Mango Tree School!

För varje bok du lämnar in till försäljning från 1 maj tills vi stänger innan sommaren kommer Campusbokhandeln att donera 2 kr till Mango Tree School. Dessutom tjänar du pengar, du får 70 % av vad vi säljer boken för. Win-win-win!

Mango Tree School ligger i Uganda och jobbar för att förse barn med gratis utbildning i en trygg miljö. Skolan började med ett par lärare som lärde ut grundläggande kunskap till elever i skuggan av ett mangoträd. Idag är det ungefär 200 barn som går på skolan och de kan idag erbjuda elverna gratis utbildning, material och mat. Läs mer om Mango Tree School nedan.

Totalt har vi samlat in 58744 kr

Skolans faciliteter är i dagsläget väldigt enkla och är främst byggda av lera och pinnar men nya lokaler håller på att byggas. Campusbokhandeln vill hjälpa till i detta projekt genom att finansiera vattendragningen till de nya lokalerna så att barnen har tillgång till rent vatten. För att göra detta måste vi samla in 30 000 kr men vi vill såklart lyckas samla in ännu mer till skolan! Lyckas vi få ihop 50 000 kr får de ett eget kök och allt däröver innebär fler skolluncher. Så se till att lämna in alla dina gamla kursböcker som du har hemma så kan vi hjälpa Mango Tree School!

Mer om Mango Tree School

Det hela började när Jessica och Claes Norrby köpte en bit mark bredvid Nilen i Jinja, Uganda. De märkte att det var många barn i närområdet som inte hade tillgång till mat, vatten eller utbildning. Många av barnen var föräldralösa och bodde på gatan.

Jessica och Claes bestämde sig för att betala en lärare som i skuggan av ett mangoträd vid Nilen började lära barnen att läsa, skriva och räkna. För varje dag kom det fler och fler barn och till slut bestämde sig Jessica och Clas för att bygga en skolbyggnad i lera bredvid mangoträdet för att kunna hjälpa fler barn.

Deras mål blev att erbjuda dessa barn gratis grundskoleutbildning (motsvarande Sveriges årskurser 0-6) som följer den nationella läroplanen, skoluniformer, och två mål mat om dagen.

Dessa mål nåddes och idag har skolan ca 200 elever och 10 lärare.

Förra året gick den första klassen ur årskurs 6 där alla eleverna i klassen blev godkända på det obligatoriska nationella provet. Samtliga fick donationer för att läsa vidare upp till årskurs 9 på andra skolor.

Att få denna grundutbildning ger barnen mycket bättre förutsättningar för vidare utbildning och anställning. I Uganda har ca 90% av barnen en grundskoleutbildning, men endast 25% går ur högstadiet. Ett framtida mål är att erbjuda gratis utbildning ända upp till årskurs 9.

Tack vare donationer så byggs just nu två ordentliga skolbyggnader. Detta år är målet att bygga klart båda skolbyggnaderna samt se till att det finns el, rent vatten och wi-fi tillgängligt.

Brist på rent vatten

Att få tillgång till rent vatten är ett stort problem över hela landet.

61% av ugandier har inte tillgång till vatten som är säkert att dricka och 82% av landets toaletter saknar möjlighet att tvätta händerna.

På skolan hämtas vatten från Nilen för att tvätta händerna och dricksvatten från en källa i närheten. Vattnet från källan är inte helt rent och det är även farligt att hämta vid den strömma Nilen. Det händer därför att både barn och lärare blir sjuka av vattnet.

Vi vill därför samla in pengar så att Mango Tree School har möjlighet att dra en vattenledning till skolan från bilvägen ca, 1 km bort. Barnen skulle då kunna hämta bra dricksvatten från en kran vid skolan. Vattnet skulle även kunna brukas av byborna som bor mellan vägen och skolan.

Brist på näringsrik mat

Barnen får idag två mål med majsgröt om dagen på skolan, för många är det enda dom äter. Många av barnen är undernärda och lider av vitaminbrist. Insamlingen kan möjliggöra att barnen och lärarna får mer närningsrikmat där även bönor och traditionellt majsmos adderas till lunchen vissa dagar.

Hittills har vi återanvänt

 2 

 3 

 4 

 3 

 2 

 5 

 7 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.

Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng