Search

Var med och bidra till den största uppstädningen någonsin

The Ocean Cleanup

Under januari månad samlar vi tillsammans med er in pengar till The Ocean Cleanup! Ett projekt grundat 2013 av nederländska Boyan Slat som redan som 16-åring reagerade på att det fanns mer plast än fisk i havet när han snorklade på semester i Grekland. Idag är han 24 år och VD för The Ocean Cleanup.

Projektet går ut på att rensa haven på plast genom att placera ut barriärer som fångar upp plast (men inga fiskar) med hjälp av naturliga krafter såsom vind, vågor och strömmar. Första modellen lanserades 2018 och man räknar med att reducera Great Pacific Garbage Patch (en flytande samling av plast i Stilla havet, till ytan nästan 4 ggr större än Sverige) med 50% till 2025.

Över 5 000 miljarder plastbitar skräpar i haven och om vi inte gör något åt detta så förväntas det finnas mer plast än fisk i haven år 2050.

Vårt mål är att tillsammans med er samla in 100 000 kronor.

Läs mer om The Ocean Cleanup.

Läs mer om The Ocean Cleanup

Insamlingen

Hittills insamlat belopp

93 655 kronor
av 100 000 kr

Antal donationer

8259

Senaste kommentarer

"Oerhört bra stiftelse!" /Laura, Kumla

"Henrik S" /H, Spånga

"Härligt initiativ!" /Sarah, Karlskrona

"Fantastiskt!" /E, Skurup

"Bra grej!! :D" /Annie Elisabeth, Lomma

Hittills har vi återanvänt

 1 

 8 

 2 

 6 

 2 

 8 

 9 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Radergummi.

Radergummi. (vit)

Pris: 5 kr

Köp
Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng