Search

Pengarna som samlas in kommer bl a gå till s k Little Sun lampor, solladdade lampor som ger belysning på kvällen. Foto: littlesun.com

Vi vill ge byn Matanana ljus om kvällarna

Hittills har 34433 kr samlats in!

Tillgång till ljus är något vi svenskar ofta tar för givet men som är nödvändigt för att tillgodose många mänskliga behov. I byn Matanana på Tanzanias högland är nätterna långa och mörka, vilket försvårar det dagliga livet i flera avseenden. Till exempel blir det farligare att vistas utomhus om kvällarna, barnen i byn kan inte studera efter att solen har gått ner och det sociala livet begränsas.

Därför vill vi investera i organisationen United Hearts projekt att utrusta Matanana med solenergi i form av hela solcellssystem samt lampor från Little Sun. Under maj skänker vi 2 kronor för varje bok som lämnas in till försäljning till United Hearts. Dessutom så har alla som handlar i webbshoppen eller någon av våra butiker möjligheten att lägga till 10 eller 25 kr. Vårt mål är att totalt komma upp i över 25 000 kr.

För varje bok du lämnar in till försäljning skänker vi ytterligare 2 kr till United Hearts. Värdera din bok:

Elin Johansson på skolan i Matanana. Foto: Privat

United Hearts arbete

United Hearts är en 100% ideell organisation som bedriver barnhem och dagsverksamhet i Matanana. Organisation drivs av eldsjälar och varje krona går oavkortat till de verksamheter och projekt de stöttar. En av dessa eldsjälar är vår egen Campusbokhandeln-medarbetare Elin Johansson.

Elin, kan du berätta om hur du först engagerade dig i United Hearts?
– Jag gjorde min första resa till Tanzania efter studenten 2014. Där volontärarbetade jag på barnhem och skola under sommaren. Året därpå åkte jag tillbaka med ett eget projekt och renoverade klassrum med insamlade pengar från olika håll i Sverige. När jag kom hem igen för andra gången blev jag tillfrågad av United Hearts, en ideell välgörenhetsorganisation, om jag kunde tänka mig sitta med i styrelsen och fortsätta arbetet på hemmaplan. Givetvis ville jag det!

Vad innebär din roll som styrelseledamot i United Hearts?
– Min uppgift som styrelseledamot är att alltid leta efter nya månadsgivare, sponsorer och samarbetspartners som exempelvis Campusbokhandeln då det är vad som gör vårt arbete möjligt. Utöver det tillverkar och säljer jag våra armband samt hjälper till med våra sociala medier.

Varför sökte du dig till Campusbokhandeln?
– När jag först sökte extrajobb hos Campusbokhandeln var det framförallt samhällsansvaret som fick mig intresserad. De hade precis avslutat ett insamlingsprojekt i förmån för Help to Help, en annan svensk organisation verksamma i Tanzania. Och så är det ju Sveriges mest klimatsmarta bokhandel!

Foto: Privat

Hittills har vi återanvänt

 2 

 3 

 2 

 3 

 4 

 4 

 2 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.

Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng