Vad är dina böcker värda?

Vi har sålt 1 553 499 av era böcker och betalat ut mer än 249 miljoner kr sedan starten 2005. Det senaste året har vi sålt 81 % av alla böcker som lämnats in.


Värdera böckerna

Vad är ISBN13?

Så fungerar det i 3 snabba steg!

1

Värdera boken (frivilligt)

Här på hemsidan kan du värdera din bok för att direkt få veta hur mycket du kommer få för din bok. Du kan också välja att skapa konto och förregistrera böckerna redan nu, så slipper du göra det i butiken.

2

Lämna in eller skapa en annons

När du bestämt dig för att tjäna en hacka är det bara att komma förbi en av våra butiker eller någon av våra inlämningsstationer och lämna in böckerna. Vill du sköta försäljningen själv kan du också skapa en bokannons.

3

Boken blir såld och du får betalt!

Hurra! Poppa Pommacen och fira, för nu är du rik igen. Du får ett mail som gratulerar dig till försäljningen och hittar beloppet under “Saldo och utbetalningar”, där du också kan välja att betala ut pengarna till ditt bankkonto.

Mer om hur det fungerar

Kommissionsförsäljning

När du säljer dina böcker via Campusbokhandeln tillämpas så kallad kommissionsförsäljning, vilket innebär att du får betalt när din bok blir såld. Rent juridiskt är du alltså fortfarande ägare till dina böcker ända fram tills att de blir sålda. När boken blir såld får du ut 70 % av försäljningspriset.

Hur bestäms försäljningspriset?

Klass Beskrivning Vårt f-pris i % av nypris (gammal utgåva)
Fint skick Boken är läst men utan understrykningar och anteckningar. Omslaget kan vara lätt nött men boken är i fint skick. 80 % (50 %1)
Godkänt skick Boken är kantstött och/eller har få överstrykningar med blyerts eller överstrykningspenna. 67 % (37 %1)
Slitet skick Boken är kantstött och/eller har mycket anteckningar eller överstrykningar med blyerts, bläck eller överstrykningspenna. 55 % (25 %1)

1Procentsats vid gammal upplaga

Exempel 1: Boken “Handelsrätt - nu och då” kostar 300 kr i nypris. För en begagnad bok i fint skick får köparen då betala 240kr (80 % av 300 kr). Utbetalning till säljaren blir då 168 kr (70 % av 240 kr).

Exempel 2: Boken “Samhällsvetenskapliga metoder” kostar 600 kr i nypris. För en begagnad bok i slitet skick får köparen då betala 330 kr (55 % av 600 kr). Säljaren får då 231 kr (70 % av 330 kr) insatt på sitt konto.

För utförligare villkor se Försäljningsvillkor.

Utbetalning

Som säljare erhåller du din betalning när boken har blivit såld. När en inlämnad bok blir såld kan du enkelt begära utbetalning till ditt bankkonto från ditt konto på Campusbokhandeln, alternativt använda pengarna för att handla i vår webbshop och i våra butiker. Vid försäljningstillfället får du ett mail från oss med instruktioner för detta.

När du loggar in kan du registrera ett kontonummer för utbetalning. Här kan du också se en lista över dina inlämnade böcker, med aktuell försäljningsstatus.

Vänligen notera att kontonummer kan endast registreras via hemsidan, vi kan inte registrera ditt kontonummer åt dig av säkerhetsskäl.

Vad säger våra kunder?

"Många gånger när jag har haft gammal kurslitteratur kvar efter en kurs har jag bara gått till Campusbokhandeln och lämnat in böckerna. Det är jättesmidigt, kostar ingenting och gör så jag tjänar pengar på min gamla litteratur."

- Janie, 21 år, Karlstad

"Jag har både sålt och köpt böcker via Campusbokhandeln och jag tycker det är en mycket smidig tjänst som underlättar både vid köp och försäljning av studentlitteratur. Jag har helt slutat sälja mina böcker via annonser på nätet och istället lämnat in dem till Campusbokhandeln och fått dem sålda nästan direkt, utan att själv behöva göra någonting. En mycket bra tjänst helt enkelt!"."

- Sara, 23 år, Växjö

"Jag uppskattar verkligen Campusbokhandeln då det är ett snabbt och smidigt sätt att sälja och köpa studentlitteratur på. Dessutom är personalen väldigt trevlig och hjälpsam!"

- Axel, 22 år, Stockholm

Just nu har vi återanvänt

 1 

 5 

 5 

 3 

 4 

 9 

 9 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Söker...
Stäng