av Lillemor Abrahamsson, Agneta Andersson och Gerd Nilsson (red.)
Förlag | Liber AB |
Språk | Svenska |
Bandtyp | Häftad |
Utgiven | 2013-07-17 |
Upplaga | 6 |
Fler upplagor | 2006/5 |
Antal sidor | 480 |
ISBN | 9789147105205 |
Kategori(er) |
Medicin, vård & fysiologi |
Näringslära för högskolan - från grundläggande till avancerad nutrition är ett svenskt standardverk inom utbildningar på högskolenivå, sedan 30 år tillbaka. Denna sjätte upplaga innehåller flera nya och uppdaterade kapitel.
Läs mer
Boken presenterar bland annat:
- Näringsämnen, digestion, metabolism och behov
- Bioaktiva ämnen i kosten och nutritionsgenomik
- Hälsopåståenden om ämnen i livsmedel
- Kostrelaterade sjukdomar i Sverige och internationellt
- Matvanor, kostundersökningar och nutritionsstatusbestämning
- Idrottsnutrition
- Kostsociologi och modedieter
- Uppdaterade näringsrekommendationer
Förutom faktainformation innehåller boken många idéer som kan användas inom undervisning och nutritionsarbete. Boken vänder sig till universitets- och högskolestudenter inom näringslära, kost och hälsa samt till yrkesverksamma inom hälsoområdet, t.ex. lärare, dietister, nutritionister, läkare och sjuksköterskor. Den fungerar också utmärkt som innehållsrik uppslagsbok.
De 20 författarna – några fler än tidigare och många nytillkomna sedan förra upplagan – är alla erfarna universitetslärare, nutritionister, dietister och forskare.
Om författarna
Lillemor Abrahamsson, f.d. universitetslektor, fil. dr, Institutionen för kostvetenskap, (f.d. Institutionen för hushållsvetenskap), Uppsala universitet.
Agneta Andersson, universitetslektor, docent, med. dr, leg. dietist, Institutionen för kostvetenskap, Uppsala universitet.
Gerd Nilsson, f.d. universitetslektor, Institutionen för kost- och idrottsvetenskap (f.d. Institutionen för hushållsvetenskap), Göteborgs universitet.
Recensioner
”Denna sjätte upplaga av en omfattande och väl använd lärobok i det tvärvetenskapliga ämnet näringslära har uppdaterats och kompletterats av välrenommerade skribenter. Sambandet mellan matvanor och hälsa belyses. Gamla och nya kostråd kommenteras sakligt och kunnigt. Varje kapitel inleds med en sammanfattning och avslutas med referenser till vetenskaplig litteratur; avslutningsvis finns ett sakregister. Boken vänder sig till såväl högskolestuderande som yrkesverksamma inom hälsoområdet.” BTJ häfte 13121218 Lektör Motzi Eklöf
Hittills har vi återanvänt
2
5
0
5
1
1
8
böcker.
Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.
Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.
Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.
Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.