Search
Beatrice Bucht, vinnare av Green Act Award 2023

Publicerades 2023-12-08

Beatrice Bucht är vinnaren av Green Act Award 2023!

Av närmare 800 nominerade Beatrice Bucht är årets vinnare av stipendiet Green Act Award. Beatrice studerar kandidatprogrammet i Medie- och kommunikationsvetenskap på Malmö Universitet och tar emot utmärkelsen och stipendiet på 50 000 kr, bland annat för sitt arbete med att stärka ungas inflytande i FN:s klimatförhandlingar.

Årets vinnare har engagerat sig i Agenda 2030 och FN:s klimatförhandlingar på både lokal och global nivå. Detta genom att arrangera Ungdomspaviljongen i samband med COP27, tagit initiativ till samverkansplattformen Bridging Youth Movement och även grundat organisationen Icebreakers som lyfter och lär unga engagerade i Norr- och Västerbotten hur man driver en rättvis grön omställning.

Green Act Award, med tillhörande stipendium, delas årligen ut av Campusbokhandeln och Adlibris. Sedan 2018 har utmärkelsen delats ut till studenter som med särskild passion bidrar till att skapa en mer hållbar framtid, för att uppmärksamma och främja deras viktiga arbete inom klimat och miljö.

Juryns motivering
Vinnaren av Green Act Award 2023 jobbar för att stärka ungas kapacitet och inflytande i FN:s globala klimatförhandlingar. Genom att överbrygga gapet mellan olika grupper har hon skapat nya plattformar och stärkt möjligheterna för ungas påverkan.

Beatrice har ett särskilt engagemang för att stärka unga från lands- och glesbygd och att lyfta ungdomar från Arktis i den gröna rörelsen. Genom att anlägga ett socialt rättviseperspektiv på klimatfrågan och hennes fokus på att lyfta andra är Beatrice ett föredöme som ledare. Hennes sätt att stärka unga och ungdomsrörelsen, globalt såväl som lokalt, banar väg för nästa generations klimatledare.

Beatrice tog emot utmärkelsen på Green Act Gala den 7 december inför 80 gäster/hållbarhetsintresserade studenter.

Klimatfrågan behöver lösas på global nivå och därför är det viktigt att civilsamhället och ungdomsrörelsen är representerade och engagerar oss i FN:s klimatförhandlingar. COP-förhandlingarna är svåra att hänga med i och därför är det viktigt att bygga upp kompetens hos ungdomar för att stärka deras inflytande, säger Beatrice Bucht, årets vinnare av Green Act Award.

Vi är otroligt glada att få uppmärksamma Beatrice imponerade engagemang för att stärka och inkludera unga i klimatrörelsen och specifikt i FN:s klimatförhandlingar! Hennes helhjärtade driv och hennes sätt att leda är beundransvärt och gör att fler unga får plats i den gröna omställningen, säger Linnéa Hård af Segerstad, hållbarhetsansvarig på Adlibris.

Juryn 2023 bestod av Marius Halvorsen, affärsområdeschef Campusbokhandeln, Kalle Nilvér, VD GoClimate, Yvette du Plessis-Sjöblom, Miljöjuristerna och Tobias Larsson, ordförande Fältbiologerna.

Finalister 2023
Under prisutdelningen utsågs även två finalister som likt vinnaren gör ett otroligt jobb för klimatet vid sidan av studierna. Dessa uppmärksammades också på Green Act Gala och tilldelas ett stipendium om 10 000 kr vardera.

Siri Ankarfors lyfter klimatfrågan i Scoutrörelsen på global, europeisk, nationell och lokal nivå. Genom att sätta klimatfrågan på agendan i en global folkrörelse inspirerar Siri unga att lära sig mer om klimatkrisen och ger dem kunskap och verktyg att själva kunna förändra. Hennes engagemang får ringar på vattnet i en av världens största ungdomsrörelser.

Mickaël Gayet & Gabriel Johansson har grundat och driver organisationen Ätbart som riktar strålkastarljuset på matsvinnet. Genom att omvandla matsvinn till måltider har de sedan 2019 delat ut över 2 miljoner måltider till behövande. Från att i början omfördela mat lokalt har de nu skalat upp nationellt genom att starta Svenska matbanksnätverket som stöttar matbanker i hela Sverige.

Senaste artiklarna

Hittills har vi återanvänt

 2 

 3 

 4 

 1 

 2 

 5 

 1 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.

Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng