Search
Beatrice Bucht, Mickaël Gayet & Gabriel Johansson och Siri Ankarfors

Publicerades 2023-11-29

Möt våra finalister i Green Act Award 2023!

Campusbokhandeln och Adlibris delar årligen ut stipendiet Green Act Award till en student som med särskild passion kämpar och bidrar till att skapa en mer hållbar värld. I år har nästan 800 studenter nominerats och nu kan vi presentera årets tre finalister. 

Årets vinnare av Green Act Award tillkännages på Green Act Gala den 7 december och tilldelas ett stipendium om 50 000 kr. Med detta stipendium vill Campusbokhandeln och Adlibris lyfta fram dessa hjältar och ge dem ännu mer momentum i sitt viktiga arbete för klimat och miljö 💚 

Beatrice Bucht 

Beatrice är knyter ihop lokala och globala frågor genom sitt engagemang i Unga på Landsbygden där hon driver hållbarhetsfrågor i styrelsen och jobbar för demokratisk inkludering och förbättrade livsvillkor för unga som bor i land- och glesbygd.

Beatrice har även arbetat med FNs Generalsekreterares ungdomsrådgivningsgrupp och skapat nya plattformar för unga att organisera sig kring FNs klimatförhandlingar. Hon har även grundat organisationen Icebreakers där unga i Norr- och Västerbotten lär sig hur man driver en rättvis grön omställning. Som projektledare för Icebreakers lyckades hon under oktober samla in mer än 500 000 kr i finansiering!

Mickaël Gayet & Gabriel Johansson 

Mickaël och Gabriel har grundat och driver organisationen Ätbart som riktar strålkastarljuset på matsvinnet! De sätter matsvinnsfrågan på agendan genom samtal med livsmedelsaktörer, myndigheter och företag, samtidigt som de i handling visar vad som behöver göras.

Genom att omvandla matsvinn till måltider har de sedan 2019 delat ut över 2 miljoner måltider till behövande. De inte bara hjälper personer som går hungriga utan räddar dessutom enorma mängder mat från att gå till spillo. Härnäst ska de ta fram en digital plattform som hjälper lärare att sätta Matsvinn på schemat, vilket sprider frågan in i klassrummen.

Siri Ankarfors 

Siri lyfter klimatfrågan i scoutrörelsen och ungas perspektiv i klimatrörelsen! Hon har skapat utbildningsmaterial för svenska scoutkårer och genom den europeiska scoutorganisationen jobbat med att utbilda unga klimatledare i hela Europa. Genom att sätta klimatfrågan på agendan i en global folkrörelse inspirerar Siri unga att lära sig mer om klimatkrisen och ger dem kunskap och verktyg att själva kunna förändra. Hennes engagemang får ringar på vattnet i en av världens största ungdomsrörelser!

På klimattoppmötet har Siri även representerat världsscoutorganisationen och där jobbat för att inspirera unga att ta plats på globala toppmöten och stå upp för klimat och mänskliga rättigheter. 

Den 7 december kommer vinnaren tillkännages på Green Act Gala. Följ uppdateringarna under kvällen på vår instagram: @campusbokhandeln

Senaste artiklarna

Hittills har vi återanvänt

 2 

 3 

 4 

 1 

 2 

 5 

 6 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.

Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng