• Inga resultat

Search

Publicerades 2019-12-02

Sveriges klimatsmartaste student(er) 2019

Sverige... Vi har ett resultat! Efter månader av sökande och nominerande har vi äntligen hittat och utsett vinnarna av Sveriges klimatsmartaste student(er) och mottagare av stipendium á 30 000 kronor! Vinnarna är inga mindre än Uppsalatvillingarna Emma och Amelia Oller Westerberg - tillsammans har de grundat och driver Instagramkontotveganskmatlådaoch veganskmatlåda.se! Med deras dryga 33 000 följare på Instagram inspirerar de dagligen fler till en hållbarare livsstil och till att äta mer växtbaserat! STORT grattis till en välförtjänt vinst säger vi till Emma och Amelia!! 

Juryns motivering:  
Årets vinnare av Sveriges klimatsmartaste student har genom sitt projekt tagit sig an en av de största utsläppskällorna, och med en räckvidd som nått långt utanför de egna kanalerna inspirerat tusentals att minska sin klimatpåverkan. Årets vinnare lever verkligen som de lär och med glimten och ögat har de inspirerat oss till att äta mer växtbaserad mat. Sveriges klimatsmartaste student(er) 2019 och mottagare av ett stipendium á 30 000 kr är Amelia och Emma Oller Westerberg, grundare av Vegansk matlåda. Stort grattis! 

Läs mer om vinnarna iUppsala Nya Tidningeller påvår hemsida och kolla intvillingarnas Instagram för oändlig inspiration med veganska recept!

På andra plats kom...

Under prisutdelningen utsågs även 4 stycken 2:a platser till flera klimatsmarta studenter som precis som vinnarna gör ett otroligt jobb utanför studierna för klimatet. Därför ville vi även lyfta och presentera dessa hjältar som alla erhöll diplom och 5 000 kronor för sin insats: 
- Sigrid Magnusdotter studerar vid Lunds universitet och kämpar framför allt med att förändra tonen i miljödebatten från att vara fokuserad på individansvar och konsumentmakt, till att hitta en balans mellan det personliga ansvaret, företagens ansvar och samhällets ansvar. 
- Anna Ljungström studerande vid Uppsala universitet och redaktör för Sveriges största miljöblogg,Supermiljöbloggen. På redaktionen arbetar de ideellt med att driva opinion och folkbilda om miljöfrågor.
- Jenny Nyberg studerande på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet är aktivist och har flera projekt igång men framförallt har hon kämpat med att stoppa bygget av en fossilgasterminal i Göteborgs hamn, via projektetFossilgasfällan och dessutom lyckats då regeringen sagt nej till fossilgasen i detta fall! Bra jobbat! 
- Nora Sverredal (den sista pristagaren, som tyvärr inte hade möjlighet att närvara) studerar på Uppsala universitet och är involverad i många projekt då hon dels har varit med och grundat föreningenKlimatstudenterna Uppsala univeristetsamt varit mycket engagerad iFridays for future.

Stort grattis även till er! 

Läs mer om Sveriges klimatsmartaste student.

Senaste artiklarna

Hittills har vi återanvänt

 1 

 6 

 9 

 5 

 4 

 7 

 7 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Radergummi

Radergummi (vit)

Pris: 5 kr

Köp
Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng