Search
5 tips för bäst studiero

Publicerades 2022-01-20

5 tips för bäst studiero

Hur skapar man bra studiero för sig själv? Om du känner dig ofokuserad och ineffektiv när du pluggar kan det vara dags att fundera över hur du kan förbättra din studiero. Då är det bra att reflektera över när, var och hur du ska studera för att skapa de bästa möjliga förutsättningar för dig själv. På så sätt kommer din studiero öka, vilket leder till bättre fokus och effektivitet.

Saker att fundera på:

1. Koncentrerar du dig bäst i tystnad eller med sorl och musik?

Om du behöver tystnad för att koncentrera dig är bibliotek en utmärkt plats att studera på. Tyst, lugnt och oftast finns det både wifi och eluttag för att kunna köra ordentliga pluggsessioner där! Perfekt om man vill slippa sin vanliga miljö eller behöver komma bort från diverse störningsmoment.

Om du däremot trivs bäst med att ha ljud omkring dig så är caféer ett säkert kort. Kolla bara så att det är okej med laptops innan du sätter igång. Ett hett tips är Espresso House – där går det alltid att räkna med tillgång till wifi, eluttag och bra pluggatmosfär!

2. Pluggar du bäst på egen hand eller med andra?

Att plugga tillsammans med andra kan både hjälpa och stjälpa. Håller ni varandra på kurs och peppar är det grymt, men det kan leda till ännu mer prokrastinering i värsta fall.

Om du tycker om att studera tillsammans med andra: hitta personer som du klickar med studiemässigt, eller hitta en bra studiegrupp på campus. Om du gillar att plugga i ensamhet – fortsätt med det, men glöm inte att det kan vara nyttigt att få lite utbyte och hjälp ibland också.

3. Har du hittat en studieteknik som passar dig?

Det finns många studietekniker, och det är väldigt individuellt hur vi bäst tar in och lagrar information. Om du inte är säker på hur du ska studera för att vara som mest effektiv så kan vi tipsa om olika studietekniker du kan läsa om och prova, för att hitta vad som fungerar bäst för dig. Läs mer om studieteknik här på bloggen.

4. Vilka timmar på dygnet är du som mest produktiv?

Vi har alla våra individuella scheman för när vi är som mest produktiva. Är du piggast tidigt på morgonen? Kanske kommer du sällan igång före klockan 11? Eller är du en riktig nattuggla som pluggar bäst mellan 21-03? Oavsett så borde du ta tillvara på just de timmarna när du är som mest mottaglig och har mest energi för att plugga. Anpassa dina dagar efter det, så kommer det kännas lättare att ta sig igenom studierna.

5. Fyller du på med tillräckligt mycket bra energi?

Kaffe, energidryck och sötsaker i alla ära, men det är viktigt att fylla på med bra energi emellanåt också för att hålla sig på topp! Om du vill ha tips på grymt bra recept på maträtter och mellanmål kan vi rekommendera vårt inlägg om tio veganska recept för studenter.

Kom ihåg att träning är bra för hjärnan, och att sömn påverkar vår inlärningsförmåga. Så ta dig tid att fylla på med energi från träning och sömn också.

Vi hoppas att dessa tips ska komma väl till användning och att dina fortsatta studier kommer gå ännu bättre! 🙌

Senaste artiklarna

Hittills har vi återanvänt

 2 

 1 

 9 

 8 

 8 

 7 

 7 

böcker.

Trustpilot

Sveriges grönaste och skönaste bokhandel med den billigaste kurslitteraturen.

Detta är vår ambition och vi tummar inte på något för att nå dit. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Företaget startade våren 2005 av två studenter och har sedan dess strävat mot att ständigt göra det enklare att köpa och sälja begagnad kurslitteratur för så många som möjligt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera för att ta del av våra bästa studenttips, erbjudanden och kampanjer.

Läs mer om hur vi hanterar persondata i vårt avsnitt om personuppgiftbehandling.

Passa på att köpa kontorsmaterial

Visa allt kontorsmaterial 👉
Söker...
Stäng